Storleksguide till ringar:

Om du inte redan vet din ringstorlek så kan du enkelt mäta dig fram till den.

Fingrets omkrets i mm motsvarar din ringstorlek.

När du ska mäta din ringstorlek så ska du vara uppmärksam på att dina fingrar är mindre när de är kalla och större när de är varma. Det är därför viktigt att du mäter omkretsen av dina fingrar när de är så nära din normala temperatur som möjligt.

Så mäter du ditt fingers omkrets: 

Använd antingen ett snöre eller smal pappersremsa och sätt det runt om det finger som du önskar att ringen ska sitta på. Du markerar där snöret/remsan möts när den sitter behagligt omkring fingret. Sträck ut snöret/strimlan och mät hur många millimeter den är inom det markerade området. 

Sådär! Nu har du ditt fingers omkrets och därmed din ringstorlek. 

Halsband:

Hos Sisi Copenhagen säljer vi halsband i många längder. Våra baskedjor (Simple link chain och simple ball chain) fås i längderna 42, 45, 50, 60 och 80 cm. 

Det är alltid en bra idé att mäta några av sina halsband man redan har där hemma innan man bestämmer vilken längd man ska ha. Så har man en bättre idé om hur halsbandet hänger. 

När du ska mäta ditt egna halsband så ska du lägga kedjan på en platt yta och mäta kedjan från den ena änden till den andra. Notera längden och använd det som vägledning till när du ska köpa ditt nästa halsband. 

Våra olika halsbandslängder: 

40 cm: Vi säljer några halsband i 40cm, vilket är nära på att vara det man kallar en choker. Halsbandet är väldigt kort och sitter nära omkring halsen. Det är därför viktigt att man är uppmärksam på detta när man köper en så kort kedja. Halsband i 40 cm är bra att kombinera med andra längre halsband men kan också användas för sig själv för ett enklare uttryck. 

42cm: 42 cm är den kortaste längden vi säljer bland våra baskedjor (Vår Simple link chain och Simple ball chain). Halsband med en kedja på 42 cm är korta och bra om man önskar att berlocken ska hänga precis över tröjans hals. 

45 cm: 45 cm är en av de populäraste längderna vi har. Halsbandet i denna längd passar i stort sett till alla men kan naturligtvis framstå lite kort på några. Halsbandet hänger fint om man har en V-ringad tröja eller en tröja med hög hals där man vill att kedjan ska hänga ner över halsen. 

50 cm: En annan av våra populäraste längder är våra halsband på 50 cm. Halsbandet är en bra medium längd som går ner till omkring mitten av bröstet. Längden fungerar till de flesta tillfällen och kan användas av alla. 

60 cm: Våra halsband på 60 cm är en av våra lite längre kedjor. Kedjorna på 60 cm går precis ner över bröstet - men det kan naturligtvis variera från person till person. Ett halsband på 60 cm är idealt att kombinera med andra kortare kedjor men kan också användas för sig själv med en fin berlock på. 

80 cm: Våra halsband på 80 cm är de längsta vi har. Halsbanden på 80 cm är långa och går ner till omkring starten/mitten av magen. Halsbanden på 80 cm kan bäras för sig själva med en berlock men kan också kombineras med de andra halsbanden.

Simple link chain i längderna 42, 45, 50, 60 och 80 cm.